Datum/Tijd
Date(s) - 23/09/2021
19:00 - 21:30
Locatie
Zaal van Honderd, Stadhuis Eindhoven
De thema’s vrede, gerechtigheid en inclusiviteit dienen goed vertegenwoordigd te zijn in de partijprogramma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Enerzijds omdat Eindhoven een stad van de wereld is, anderzijds omdat die thema’s globaal zullen mislukken als ze niet lokaal stevig zijn ingebed.
Het Vredesburo Eindhoven gaat komende maanden aan de slag met deze thema’s.
Wat?
Drie debatten met partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 + genodigden/deskundigen. Thema: ‘Wereldstad Eindhoven kan zich niet onttrekken aan de grote thema’s van onze tijd. De drie debatten zijn een opmaat naar een beoogd permanent Eindhovens Werelddebat.
Klinkt dat niet een beetje pretentieus? Jazeker, maar dat moet ook wel om gelijke tred te houden met de huidige ambities van de gemeente Eindhoven.
Waarom?
De gemeente heeft zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals/fair trade/Mayors for Peace. Welke consequenties hebben deze keuzes voor de stad?
Vredesburo hanteert een agenda waarbij Vrede, duurzaamheid en rechtvaardigheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als ambassadeur van punt 16 van de SDG’s van de VN voelt het Vredesburo zich verantwoordelijk om het openbare debat aan te gaan.
Thema’s :
Diversiteit, technologie, duurzaamheid, gerechtigheid, inclusie, Vrede, en hoe op gemeentelijk niveau vorm te geven aan deze ‘grote’ woorden.
Doelen:
– Zicht krijgen op standpunten van de diverse partijen
– Burgers in de gelegenheid stellen om met hun vragen te komen
– Informeren van het publiek zodat mensen o.a. in het stemhokje een beter gemotiveerde keuze kunnen maken.
Het eerste debat met als thema: ‘de inclusieve samenleving’ zal plaatsvinden op 23 september om 19 uur, in de Zaal van Honderd in het stadhuis.
De stellingen/vragen waarover gedebatteerd zal worden zijn:
1. Wat betekent voor jou inclusiviteit in Eindhoven?
2. Hoe speelt dat in jouw directe omgeving?
- vrienden/kennissen
- familie
- politieke werkomgeving
3. Is inclusiviteit een politieke opdracht voor de gemeente? En zo ja: met welke instrumenten en handelingen dan? Of moeten groepen het zelf doen?
4. Welke onderdelen van inclusiviteit komen volgens jou(w partij) nog onvoldoende aan de orde in het gemeentelijk beleid? En wat moet daarover in jullie verkiezingsprogramma komen?
5. Zie je groepen op afstand? Is het nodig om meer richting te geven aan arbeidsmigranten, expats, vluchtelingen?
6. Is Eindhoven een wereldstad? En zo ja, wat betekent dat voor hoe ‘samen we leven’?
Aanmelding.
U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen met mailtitel “aanmelding debat” naar info@vredesburo.nl
met één van de volgende quotes:
- Deelname via teams
- Deelname in zaal van honderd in Eindhovens stadhuis
Onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, eventueel de maatschappelijke organisatie die u vertegenwoordigt en het aantal personen.
De mogelijkheid tot aanmelding in de Zaal van Honderd eindigt 23 september 15.00 uur. De mogelijkheid tot aanmelding on line deelname via teams blijft permanent. De link kunt u vinden op http://www.vredesburo.nl/23-september-eindhovens-vredesdebat/
In geval van gewenste deelname via teams zult u op hetzelfde mailadres tijdig de teamslink ontvangen. Die mail zal aan de titel herkenbaar zijn en mogelijk via een andere mailafzender verzonden worden dan het Vredesburo.
Bij een te volle zaal zullen mogelijk ook gegadigden voor de zaal naar teams verwezen worden. Met deelname geeft u automatisch toestemming gefilmd te worden.
We hanteren het volgende tijdschema:
19.00 uur zaal open; buiten uw gereserveerde zitplaats mondkapje verplicht,
19.00 uur inloggen teams
19.15 uur start debat, integraal in zaal en via teams
Algemeen: tijdens debat zal consumptie aan uw zitplaats worden geserveerd. U wordt dus gevraagd uw zitplaats slechts in uiterste noodzaak te verlaten. Zitplaatsen staan in 1,5 meter opstelling.
We hopen op mooi debat!