Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

Bestemming Eindhoven, film- en debatavond over het Europese vluchtelingenvraagstuk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/03/2017
19:30 - 22:00

Locatie
Nat Lab


Beste stadsgenoot,

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan een film- en debatavond over het Europese vluchtelingenvraagstuk op 1 maart in NatLab, Eindhoven.

 

Voor veel vluchtelingen vormt regio Eindhoven de eindbestemming na een lange reis door Europa. Eindhoven staat als stad voor de keuze: hoe ga je om met deze nieuwe bewoners? Hoe leef je met elkaar samen? Hoe geef je elkaar de ruimte? En wat weten we eigenlijk van elkaar? Onze diverse samenleving maakt dat we de ander niet altijd even goed kennen, herkennen en op waarde schatten.

 

Op woensdag 1 maart 2017 van 19.30-22:00 uur organiseert Natlab in samenwerking met Europa Direct Eindhoven het programma Bestemming Eindhoven om inwoners van Eindhoven op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met dit actueel Europees thema.

 

De prikkelende documentaire Strangers in Paradise houdt ons een spiegel voor met betrekking tot de Europese vluchtelingencrisis. Regisseur Guido Hendrikx laat zien waar de verwachtingen en dromen van vluchtelingen botsen met de werkelijkheid en regels binnen Europa. Hoe willen wij in Eindhoven met dit dilemma omgaan? In 2016 opende filmfestival IDFA met de film Strangers in Paradise, waarvoor Hendrikx de felbegeerde juryprijs won voor beste documentaire. Guido Hendrikx is aanwezig voor een interview na afloop van de film.

 

De film vormt het vertrekpunt voor een dialoog tussen experts, politiek en publiek over het vluchtelingenvraagstuk en de situatie in Eindhoven. We hopen dat u actief aan dit gesprek wil deelnemen samen met andere Eindhovenaren die een sleutelpositie bekleden in hun wijk, op het werk, in het onderwijs en media en cultuur. Het gesprek wordt geleid door moderator Tim Vermeulen, bekend van Dutch Design Week. Petra Stienen, politica, arabist en voormalig diplomaat (Syrië en Egypte), is aanwezig als vraagbaak.

 

Ook nodigen wij u graag uit voor een drankje en de informele afsluiting in het Natlab-café.

 

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. Deelname is gratis. Laat ons weten of u komt door op onderstaande link te klikken:

Ja, ik kom naar Bestemming Eindhoven.

 

Met hartelijke groet,

 

Pauline Terreehorst & Ton Vermeulen

 

 

Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Eindhoven

Voorlichting over Europa in de regio Oost- en Midden-Brabant

W: www.edic-eindhoven.nl

E: info@edic-eindhoven.nl

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme